Jahapphaparanda

Ja då vart man i Happis igen, känns som finfint.
Startade kl 8 lördag morgon från Stoki, plockade upp en förkyld o aningen bakfull Empsu från pendeln o då va det bara börja trampa mot Uppsala där vi plockade upp 2 bakfulla själar till (Sulan o Emma) (det är tydligen ordning på bara jay som inte söp dagen innan man ska åka bil i 105mil!) Okej Emma hade tagit examen kvällen innan så det va väl en godtagbar ursäkt.
Förståerligt tog jag första körsträckan. Tjejerna surrade en stund i baksätet tills båda slocknade typ samtidigt. Sulans plan va sova till Sundsvall så han orkar köra men han diggade mest Wolbeat o drog snacket. Va nära engång såg att han nickade till men fortsatte sen organisera bilder i mobilen eller nåt. 

I Sundsvall vart det lunch o chaufförbyte, jag hade som gjort mitt. Sulan såg till att vi höll tidsplanen (trots jävligt seg service på Sibylla) fram till skellefteå  där det va Empsus tur att visa hur vi stockholmare kör på vinterväglag. Började aningen darrigt med tillhörande kärringstopp men efter det gick det galant! I samma veva kickade jag o sulan igång med förkröket. Sulan körde sitt bravurnummer tömma 4 cider innan vi hann ens till E4an, själv valde jag en annan taktik dricka rensprit istället så man slipper stanna o pissa hela tiden! för det hade vi inte riktigt tid med.

Väl framme i happis medans jag kramade mamma stormade sulan ner till nykterist-micke o marjo,lyckades tvinga dem varsin öl iaf, (senare på kvällen lyckades jag lura ut dem på krogen oxå) o efter det for vi till statt där vi hade bokat bastu. Dök väl upp en o annan polare,några återbud,några reserver, typ 15 pers totalt. Mycket trevligt.

Snabbsväng tillbaks till micke efter det o tillslut taxi till lokala vattenhålet Umppari där man träffade på en o annan känd ansikte med bra snack o mycke garv.

Rätt bra dagsarbete av oss tycker då jag.

Idag har jag hängt hos farsan, klätt gran hos morsan o avböjt vänligt men bestämt från 2 partyn.

***Dags att göra the sleep thing*** 

Action






När jag o mina boys är i farten på bygget är det alltid action på hög nivå men denna tisdagsförmiddag va väl lite o ta i då banken som är i samma hus som vi har etableringen blev rånad!  Oldfaschion smash and grab.
Grabbarna som satt i lunchhaket brevid berättade att en lirare hade kommit körandes på trottoaren lite lugnt sen dunkat in full fart genom fönstret ett par gånger, sprungit in i lokalen kommit ut med väska,tuttat eld på bilen o sen flytt platsen med en moppe.
Jag såg ju inget då jag satt insyltad i faktureringen o surf men hann iaf ut o knäppa några pics.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4005967.ab

 

Är väl dags

..för en update. Inte för att jag har nåt o komma med men vi kör ändå.
Fredag gjorde jag ingenting,va en riktig tråkfredag. Minns inte ens vad jag gjorde,klämde man en film kanske jag vet inte,ja hur trist fredag som helst. *Må det aldrig mer hända* Men iallafall va det som upplagt för riktigt fin sovmorgon som jag längtat efter hela veckan..men phöh! Vem orkar hålla på blunda hela natten liksom nä kl 08:15 hade jag fått nog. 
Dagens agenda bestod av att lämna bilen till verkstan o efter det födelsedagsfest. Men så tidigt  är väl ingen vaken o inget öppet, knappt sin egna ytterdörr gick öppna så jävla skitstängt är det kl 08:15 på en lördag. Så jag tog lite piano kollandes tv.. delade ut lite äktenskapsråd till folk på msn..frulle lunch dusch hejohå o helt plötsligt hade jag ju bråttom! Vad hände det är ju knappt mörkt ute längre.

Iväg mot södertälje då, (försiktigt i gupparna då jag endast har en hel stötdämpare i framvagnen), fick fint kom ända fram till kusinen som ska fixa kompispris hos sin polares bilverkstad. Efter det konstaterades det att inte ska janne på fest ännu,janne ska på hockey! bilverkstads-pekka bjussar på biljett så varför inte. Södertälje åkte på däng men det va mot luleå så helt skitless får man väl inte va ändå. Plus att jag hittade Ville o Sami hängandes i öl-lounchen som jag oxå fick biljett till, helsoft, efter ett par brewskies o förlust i nacken va det sen dags o förflytta oss till festlokalen.

Flickorna va fina med julgransprydnader i håret, fick en tredjedels kall pizza o jävulskt god tårta i magen.. och anders verkade glad över sin bilbana han fick i present. Tur det för det tog oss 3 timmar för att bygga skiten! Lite dålig arbetsledning där i början så jag va tvungen o styra upp verksamheten. Allt får man göra själv!

Dom flesta va nog inställda på hemmafest men huxflux mittiallt nästan utan förvarning stormade alla ur lägenheten o så skjutsade nyblivna körkortsinnehavaren Kia oss till krogen.
Kul kväll allt som allt.






   
   

Kommentar till Tallinnresan av kapten Nicklas

jo Janne, med tanke på ett seriöst antal powernaps så har du ju missat en del saker. Detta kanske vi får ta att summera tillsammans och lägga till i del två. Men en sak som du faktiskt var med på. Var att när jag radat upp oss vid stängslet för att inmundiga några fina friska Gin och Tonca så halvägs in i halva så ringer din mobiltelefon. Du svarar. Rösten i andra änden säger - Detta är Robert Sköld du har möjligen ingen Sajanti där. Varpå du ger mig telefonen med en väldigt fundersam blick och säger att någon Sköld ringer. Och för annat folk som läser denna kommentaren skall jag tillägga att Robert Sköld är en gammal wingman och allt i allo hemifrån Norberg som även Lumpan känner mycket väl. Så när Lumpan är så oändligt vilse i Tallin utan vare sig telefon eller en aning om vart vi bor så ringer han Robert vars nummer han faktiskt memorerat och säger. FAN! Jag är vilse i Tallin vet inte vart jag är och får inte tag på Nicklas och dom två andra grabbarna vet jag inte riktigt vad dom hette, Tony och Janne om jag inte minns fel. Då gör Robert ett sherlok holmes trick och går in på min facebook och där finns det endast en janne bland vännerna och då tänker han som så att det måste vara rätt kille. Kör en hitta.se på janne och får ditt nr varpå han ringer och jag får luren och blir informerad om att lumpan faktiskt lever men vet inte riktigt vart han är. Jag talar om namnet på Hostelet till Robert som sedan vidarebefodrar det till Lumpan. Men sen mycket riktigt som du säger janne .. så hittade vi ju Lumpan vid vattenhålet i centrala Tallin.

Den beryktade Tallinnresan

Bakismorgnar är ganska så roliga stunder ibland måste jag säga, så länge man fått i sig alvedoners o kolsyra så är livet faktiskt inte så tokigt som man skulle tro. Som tex just nu känner jag en otrolig behov av berätta saker, måste bero av att jag inte är riktigt skitnykter ännu,får såna konstiga idéer som att tänk om, TÄNK OM man skulle försöka återberätta tallinnresan!!!
Kan inte lova nått men vi gör ett försök.

Det var nog förra påsken om jag inte minns helt fel, vår globetrotter nicklas som har stenkoll på långhelgerna kom på idéen om att fan jag har rest säkert i hundra länder,men på nått sätt har Estland alltid kommit undan resrutten. Dags att göra nåt åt det.

Vi hade en ganska så stark fyramans förstakedja som ställde upp på äventyret, jay, nic, sulan och lumpan.

Första natten va väl inga konstigheter det blev supa till på båten helt enkelt,kan inte komma ihåg nå detaljer så det gick nog helt enligt planerna. Väl framme i Tallinn stormade nic o lumpan ut i renarama idontgiveashit-takter, lumpan hade inte ens jackan med sig o när vi kom ut med den var hans reaktion -Va faaan, jackor är jobbigt.
Fantaskiskt fin aprilmorgon va det när vi klev av, vår rutinerade kapten nic bar på en platta Gin och när vi åkt ungefär 3min med taxi o va några meter från hosteln vi skulle bo på sa han vid första parkbänken -jag går inte en meter till! vätske paus. Efter det va vi o käka där det kom fram några typiska estländska karaktärsdrag som -we are not the only restaurant in the town, och - yes if you want to find a great partyplace you go..*woosh* va hon borta, mitt i meningen.

Hostlet låg mitt i centrum med tillhörande strippklubb på övervåningen (som ingen enligt uppgifter besökte) fortsatte i skarvens tecken där jay tog första av flera powernaps, det va helt sjukt hur trött jag va hela resan men jag skyller på matkoma.
Hursom vaknade av att lumpan försökte våldta mig, med glimten i ögat som tur, o grabbarna klappandes takt. togs tydligen foton oxå som jag innerligt hoppas på aldrig kommer visas publikt. Efter det skulle vi käka middag på restaurangen runt hörnet, där lumpan gjorde sitt första spårlöst försvinnande-trick. Gick till såhär: nic o sulan -ääh nu drar vi! jay-vafaan ge mig nyckeln jag fixar frilla! "sprang efter* kom tillbaks, mötte lumpan i trappan men sen gick han vilse o hittades inte förstän 24 timmar senare. Mer om detta senare.

Restaurangen va nice and cosy fast maten va inte det bästa, rent ut sagt skitdåligt med felbeställning, iofs klart som fan Estland...man kommer inte dit för matens skull, hursom nån kom på briljanta idéen om springnota! felbeställd skitmat betalar vi inte en spänn för. Fungerade galant fram tills high fives på hostlet avbröts med att steph ringer mig, -Hej vad fan håller ni på med det ringer nån galen estlänning från nickes mobil o säger att ni inte betalat! fan busted*
Behövs nog inte tillägga att dagens lärdom va -ska du köra springnota,lämna fan inte mobilen! men nu vet ni kids.

Efter nogranna funderingar om vidare handlingar som ÄÄH spärra mobilfan tog nic sig i kragen o gick tillbaks till restaurangen, vi tackar för en god match,vila i frid tänkte vi men teamleader som han är vände nic situationen till en fördel istället från -Whattefuck aren´t you paying for* till * whattefuck are you calling my frinds i was sitting downstairs in the bar ffs* ok i´m sorry have a drink on me please kom again. -Succé.

Efter glad återseende av att nicke faktiskt kom ut levande ur situationen tog jay en powernap medans grabbarna skickade mig under en säng o drog till krogen.

Kom på nu att vi va o bastade nånstans innan eller efter restaurangen oxå, innan va det nog.

Nästa morgon konstaterades att lumpan lyste fortfarande med sitt frånvaro  o att vi va hungriga så det blev springa ner till Mcd. Jag var helt övertygad om att varenda estlänning glodde på mig o det va bara en tidsfråga när nån skulle cutta upp mig, nu snackar vi om seriösa bakisdarrningar va. nicke hade bokat bastu o allt jag tänkte det här kommer aldrig funka. Men återigen bevisar nic varför det faktiskt står captain på hans armbinda, utanför bastuhotellet radar han upp oss vid ett stängsel o säger vänta här medans han kliver in i nå myskobutik o kommer ut med 3 iskalla Gin grapes!
Den första va som att den förångades i halsen på mig på mindre än 2 sek, -ge mig en till o efter det va jag återställd på bra humör så det var bara kliva in på hotellet.
Nu snackar vi Sm i bastu Vm, fyfan vilket jävla nice privatbastu! Relaxrum..bassäng..inglasad bastu o från allt såg man hela tallinn från typ 40:e våningen. Ölen va en lurluft ifrån o allt va great. Focking priceless.

Enda som oroade oss aningen va lumpans försvinnande så vi tänkte är han inte på hostlet nu när vi kommer tillbaks är det fan dags o anmäla det men när vi är på väg genom centrumet hör jag att nån knackar på ett fönster, jag tänker inte kolla för liksom vem känner jag här, nån visar säkert fuckyou men sulan gör det o det är ju fan lumpan!!! strategiskt hade han tänkt att om han tar pubben som ligger mest centralt kommer grabbarna garanterat passera här förr eller senare. Det gjorde vi ju minsann o hans förklaring till försvinnandet löd att när grabbarna stormade ut hann han inte se vilken restaurang det va, gick vilse o kunde inte sen hitta ens tillbaks till hostlet. *notera att alla vi va inte direkt nyktra vid tidpunkten* o så han hade tagit sig in på ett hotell som visade sig ligga på andra sidan gatan vars vi bodde. Lokalsinne va e de.

Lyckliga efter lumpans återfinnandet blev det lite häng på hostlet där jag förmodligen tog en powernap,minns inte riktigt men denna kväll tog jag mig iaf till krogen, mycket trevlig ställe o har väl inget speciellt o rapportera om det förutom att gruppen splittrades upp på hemvägen o när vi väl kom tillbaks till hostlet konstaterades lumpan återigen försvunnen. DAMNIT!
Men på morgonen låg han i sängen iaf, med blåtira o pengarna borta utan nån minne om hur det gick till. Så länge man inte döööör får väl ses som ett victory i sig vad det gäller Tallinn.

Dagen till ära är det dags o ta sig hem. nicke bokar bastu på båten, jay tar en powernap innan och nästan en till i duschen tills en arg städerska skickar mig ut. Grabbarna tar en sväng o kollar läget på båten medans jag tar en powernap till i hytten men kommer tillbaks rätt så tidigt. Tar en Gin o konstaterar att  vi alla nog har gjort sitt för den här gången o bestämmer oss för att lägga oss.

Detta är vad jag minns av resan, finns säkert massa historier jag glömt alt. varit medvetslös medans men grabbar feel free to add sånt i kommentarer eller säg till mig så får jag lägga till en del 2. Iofs dom flesta av oss förmodligen vill göra allt för att glömma resan men nu är jag lite bakislullig o då känns det alltid bra med att återberätta skandalresor som denna.

Tere tulemas.




 


        

Rubrik

Med inspirationsöl som moralisk stöd drar jag igång nu för att summera två roliga dagar, har lite problem med det där när det händer för mkt roligheter som tex Tallinnresan i våras,heelt sjuk resa som tyvärr resulterade i 6månaders bloggstrejk pga det skulle ha tagit mig en halvdag för att skriva ner allt. O skriver man inte allt man gjort på bloggen,vad ska man ha den till annars! tänkte jag.. Men det kommer inte hända härdanefter, altså att jag berättar allt som hänt, för annars behöver jag en anställa en skribent tror jag.
Får bli lite snabbsummering.
Jo alltså jo fredag då, (igår) va jag en mkt lycklig man för efter 6månaders arbete, (sista veckan 12 dagar i sträck) med sena kvällar o hysterisk stress blev vi äntligen klara med bygget! Så nu får ni alla åka till Farsta centrum o parkera på mitt parkeringsdäck, 3 kronor i timmen tar jag, tell your friends.
Kändes som att det om nåt är värt o fira, så jag drog till Uppsala för lägligt så hade Sulan hade invitat mig på bastukväll så varför inte.

Okej det där skrev jag i lördas men fick bråttom till nicke så jag fortsätter nu.

Väl framme i uppsala efter missad avfart o lite äventyr på stan anlände jag till Casa de Suul, Räde hade suttit i startgroparna sen flera timmar o strax efter dök även Verrona upp grinig som fan efter blivit lurad av sin gps köra på 30väg ända från västerås. Men tog inte lång tid när ölen gjorde sitt o han åter igen va den glade Verrona jag känner.

Bastutimmen innehöll bla sköntbrännande värme, runkskola,mycke garv o helvetes massa öl. Efter detta börjar jag nu känna att få nerskrivet allt kul blir snudd på omöjlig uppgift, såg på Rädes blogg att han hade liknande problem men kanske han lyckas bättre senare. Hursomhelst resten av kvällen bestod av åka med grinig taxichaffis som sen blev glad av 4 charmiga norrlänningar, på väg till krogen gjordes helomvändning o drog istället på förfest hos Villes kompisar o efter det på nå nyöppnad ställe där det va rätt trevligt förutom lite gruff i baren då en viss i sällskapet fick en shotbricka i ansiktet, iofs det va rätt festligt ändå nu när man tänker efter. Efterfest hos Ville varifrån jag inte kommer ihåg nånting från, väckas upp av en tandgnisslande Räde brevid sig, sprängande huvudvärk o enda värktabletten som kunde hittas i lägenheten va sån där rövpiller! Tänkte ojojoj... borde man inte tända lite candles o fixa lite cosy innan...men hade inte tid för sånt, nöden har ingen lag! Strax efter det tuppade jag av o vaknade när Verrona dundrade in från sin morgonölstund nere på puben. Gjorde även ett tappert försök till att hinna till stockholm även om jag insåg att det va för sent, hade bokat biljett till U2 konsert (som visades på bio) damn you asspills!
Fick snällt vänta hemma på att nicke o steph skulle komma hem så jag fick åka dit o höra hur bra U2 va.
Mkt trevlig kväll blev det ändå med om möjligt ännu mer garv o ännu mer öl, eller iallafall större för på Kvarnen serverar dom såna där Hoegarden öl som är stora nog att doppa huvet i. 
Söndan förståeligt gick i självmordstankars tecken o ännu på jobbet idag va janne INTE kingen! Fyfan.
Får dra igång aktivitetsruljansen igen till nästa helg.

 
 

RSS 2.0