Snösnösnöö

Va väl ett jävla tjatande om snö,men idag tyckte det va kul med snö igen o jag vill ta tillbaks det jag sa sist "snöhatare" va väl o ta i..  Förlåt Ville o Johnny hoppas ni inte läste, o vill ha med mig till alperna i vår ändå. Jag menade inte det...va ju griin pga fälgbedrägeriet jag åkte på i veckan! Lugn o fin nu boys,ska inte hända igen ok?
ok.

Men jo idag va jag på rätt bra humör trots att jag skulle jobba på en lördag, o varför skulle jag inte va det när man har så fina nya vinterdäck o åka i! Blåste på ordentligt i ovädret,körde om alla i vänsterfilen o garva åt smygarna i snigelfilen -Hah vad gör ni där,har ni kanske europeiska däck under thääääh! suckers.
Plus när man jobbar helg så får man vara ledig dubbelt istället nån annan gång,har ju som lite tajt med semesterdagars left, So It´s all good. It´s good.

Dagen gick rekordsnabbt oxå så det va inga konstigheter. Sen kom Hanna förbi o vi va o kolla på skor men hittade inga. Hade även lite baktanke få visa runt o stajla med bygget jag gjort men det va ju fan snö överallt så man knappt såg parkeringsdäcket, plus stackarn såg ut o frysa såpass så vi får nog nöja oss med att se på bilder istället.
Fast det är bra med snö..vill jag påpeka.. Ville o Johnny andas djupt,räknar till tio o tar en jägerbull. Janne svamlar bara.

Nu tror jag har kommit över matkomat så jag kanske klarar av att se lite tv horisontelläge innan ögonen snöa..jag menar grusar igen. Phuuh close one, bäst o publicera nu.

Nu.








Nå lite suuur

Måste som erkänna att janne e lite smågrin. Igår kom det igen sånt där äckligt norrlandsmjäll från himlen va. *lite konstigt att min nya bransch har gjort mig till snöhatare* hursom, det va ju halt som fifan med sommardäcken,tänkte nu är det fan dags o byta. Lyckades hitta verkstad hyffsat nära jobbet,för jag har köpt nya fälgar så nån måste stoppa på däcken o sen skifta.
Jo. igår kväll åkte jag då till posten först för att hämta fälgarna,slängde bara in i bakluckan utan att öppna kartongerna.
Upp tidigt som helvede 05:10 så jag ska hinna gräva fram vinterdäcken från förrådet o sen åka till jobbet. Sen smyger jag iväg mitt på dan till verkstan (när man e tjiif får man smyga lite) väl framme tar verksadsnissen en titt på wheelsen,
-hörru har du kört med dom här däcken tidigare?
-joo förra vintern...
-2 av dem är kass, helt ojämna o kan explodera närsom.
-happ sweet ge mig 2 nya då.
-ok
-hur ser dom 2 andra ut då?
-bättre men dom är europeiska
-häh?
-ja i sverigeväder ska man ha scandinaviska,dom e mjukare o därför mkt bättre i snö.
-tänkte väl,gled runt som en prinsessa hela förra vintern, plus jag har blivit assraped av bilförsäljarn då.
-jo
-sweet. ge mig 4 nya då.
-tjitjing.

Fick tydligen jäkla sweet deal på däcken *jojo* 5300:- Nu litar jag inte på nån men skitsamma.
Fick åka tillbaks till jobbet o föra över pengar o komma igen senare,dom skulle sätta däcken på fäljarna under tiden.
När jag kommer tillbaks senare märker jag att det inte är dom fälgar jag beställt! wee det här blir bara bättre o bättre.
Dumfan som inte kollade.
o nu är dom ju på plats så tror inte jag orkar börja tjafsa om få mina fälgar jag egentligen skulle ha,då har jag samma bytesprocess i sikte igen! 
PLUS att dom som jag skulle ha nu va inte heller mitt första val utan beställde allra först några andra,men dom va slut så jag fick nöja mig med mitt andra val..som jag nu inte fick heller,utan småtråkiga nästan likadana som mina gamla.
Pleasure doin´ business with you Svenska Gummihuset.

Enda positiva i hela historian är väl att nu har jag iaf helt nya riiiktigt grymma megabra sweetdeal däck *jojojo* under, för jag är faktiskt en ganska dyrbar last ändå.
O nu behöver man inte oroa sig för julresan upp till happis lördagen den 20:e, för efter sundsvall ryktas det gå snabbt.. så man hinner bada sulans födelsedagsbastu. Själv hade jag planerat bara så jag hinner till krogen,men födelsedagsbastu är alltid födelsedagsbastu.

Städdag

Well smack my ass and call me Judy! Det snöar.
Jävligt kul för mina gubbar som jobbar helg med att försöka lägga tätskickt o gjutasfalt. Men det ska inte jag tänka på nu, att inte ta med jobbet hem är ju vältjatad koncept som jag blivit bättre på sista halvåret. Dessutom har jag ju egna issues klara av ångestsöndan, inte för att jag har ångest men man kan ju alltid försöka förstöra för sig själv tillexempelt med att lägga städning på agendan. Är typ klar nu bara badrummet kvar, men det tar jag sen i samband med dusch. Har kommit på en kombinationslösning till eländet, går ut på att man kliver in rumpan bar, sprayar kanske nå lösningsmedel eller bensin i toaletten golvet o väggarna, o sen är det bara go crazy med duschen! tar inte mer är 2 min. Lite mer torkningsarbete efteråt blir det ju men ändå...om man ändå kunde köra samma procedur med hela lägenheten.

Dagens städmusik bjöd Bob Marley på. Lite lugnande sådär... "iiii shot the kitchenfloor´  and i did take out the trashes.."
Brukar annars ha nå argt hårdrock men då brukar jag bli lite väl taggad, -hörru dammsugarn våga fastna runt sänghörnet en gång till gör det GÖR DET! nu när jag kröp på alla fyra o slog huvvet i köksbordet blev det en överraskande mild respons, "could you be loooved....or be kaffeved..."
det blev -and be loved.



 

Utmaning

Mr Räde rämpyttäjä utmanade mig till att göra en lista på 7 saker om mig själv o jag har inte orkat tänka ut nåt, orkar inte nu heller men jag skrev en liknande på lunarblogg för några år sen så jag klipper o klistrar. Lite fusk men livet är hårt ibland.

 1- Oavsett längd eller typ av frisyr så är jag alltid snyggare från vänster sett,inklusive skäggutväxten,aså pollisen blir snyggare hur man än trimmar. andra kanske tror på inbillning men själv vet bäst!

2-Om jag tror på nåt till nästan 100% eller kanske 90%,så brukar det skrämmande ofta visa sig vara helt fel,så jag måste tänka att det kan finnas möjlighet att det inte alls är så som jag tror,o absolut inte säga det högt för då jäävlar är det nån som fixar jordkloten platt för jag har sagt att den e rund.

3- Nr1 favoritmaträtten kan göras godare om man får blanda med en annan favoriträtt. Är lyckligast vid julbord och kryssningsbuffe.

4- När jag diskar så inbillar jag mig att det är skumet som gör tallrikarna rena,när skumet försvinner måste jag byta vatten så jag får mer skum.

5- Får tårar i ögonen av sportfilmer då den avgörande målet görs eller den fult behandlade quarterbacken får sätta in en fet tackling som revenge, publikens jubel på det =lyckorus!

6- Har nyligen upptäckt att att man kan tvätta sina kängor tillsammans med kulörtvätten respektive vita skorna tillsammans med vittvätten med motiveringen(efter stor skeptism i början) -kolla på skitungarna i via reklamen hur rent det blir,hur skitiga kan mina kängor va i jämförelse!

Fan det va bara 6 så jag får väl komma på den sjunde då.

7. öö jag e lite mörkrädd... o skämdes lite för det fram tills jag hörde iron maidens fear of the dark. är gamle brucan rädd för mörkern så kan väl jag erkänna oxå! iofs jag är en sån människa som inte lyssnar på texterna speciellt mycket så han kan ju likagärna håna folk som är rädda för mörkern, men det behöver ju inte jag veta.

Kan bjussa på en plusmeny nu när jag ändå kommit igång ( o fuskat genom listan).
+ När klockan ringer på morgonen o jag vet att det är en skitstressad dag så det nästan vrider i magen brukar jag peppa upp mig med att tänka -Vem är kingen, janne är kingen! (låter bättre på finska Kuka on kingi)  Sen sätter mig upp tar på mig strumporna o tänker -It´s go time.
 
O nu ska jag egentligen utmana o länka folk men säger som lisa, vet inte hur man gör! plus att dom bloggarna jag vet har förmodligen fått redan. 

fredag

Igår efter jobbet gjorde jag entre på gymet med god mod efter senaste veckors toppform och nyinköpta remmar, mina gamla blev snodda,eller jag glömde dom o självklart va ena borta nästa dag, fan ska jag med en till ta den andra oxå när du ändå håller på! på dom här nya ska jag skriva nåt hotfullt på finska,eller behöver nog inte ens va hotfullt bara det är finska typ HIRVENKIKKELI  så ids nog ingen gå runt med såna.
Passet i sig gick väl inte riktigt efter förväntningarna, hade ju ingen o passa som jag haft 2 senaste gångerna så då blir man lite feg, o handleden höll på vikas av så nu måste jag köpa nå handledsstöd,nya remmar o nya finska hotelser!
Brösten ser ut som prickigkorv efter stången(inge mer nätbrynja på gymet!) axlarna efter vadpressen ser ut som man fått ninja slag eller brottats med vildkatt, och sen dom obligatoriska blåmärken på skuldrarna. Men chicks dig scars så det bjuder vi på.

Senare på kvällen for jag o chrisso till sara o helena för att lira guitarhero. Kul sms o telefonsamtal kors o tvärs tidigare på dan om huruvida det skulle vara öl inblandat eller inte.

chrisso sms-Hej ska vi va helt nyktra idag?
jay tele- mig spelar ingen roll i go bothways. vad säger dom andra?
chrisso- nog kan jag väl, sara vill supa,helena vill inte.
jay- vi hörs mer om det lite senare

jay tele- hej vad händer ska vi supa ikväll? vet du förresten att vi kommer?
sara- jo jag hörde, int vet jag,hursom.
jay-ok vi hörs mer om det lite senare.

chrisso tele- hej har du varit på bolaget?
jay- jo jag va just in case du vet
chrisso- jo men jag vill oxå supa, o helena med. sara vill inte för hon grinar om hon super. o jag grinar om jag inte får supa.
jay- ok jag fixar. inte ska vi grina på en fredag va.

nåra timmar senare var vi där. sara satte ribban tok för högt från start med expert, jay var mäkta imponerad men som tur for hon till syster sen, så vi andra dödliga vågade prova oxå. började lugnt med medium och efter man blivit lite varm i kläderna kunde man nosa lite på hard oxå, tills promillehalten tog sin del o va tvungen o gå ner till medium igen.
chrisso hade klart snyggast scenframträdande trots att hon erkände viss blyghet i början. helena som är van stå på scen hade inga problem med movsen heller, jay försökte sig oxå på få lite känsla i uppträdandet efter uppmaning från tjejerna men gick väl sådär, man kan ju inte göra två saker samtidigt va! tror jag satte upp en hyfsad show ändå för på rökpausen hade tjejerna blivit bjudna på singstarfest i grannlägenheten men dom valde att stanna hos mig trotts allt.

idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, lite för obakis för att orka sitta still en helkväll, men samtidigt lite för slö för att börja organisera aktivitet. lite no win situation men det ordnar sig nog.






 


  

Messenger-rutiner

Alla har vi dom, fast något olika.
Kollar igenom listan nu.

-Jossu lagar mat, online..hon brukar sätta i inte vid datorn typ om hon inte sitter där utan gör något annat. Kanske glömt eller så betyder det att skriva gärna nåt om du känner för det,så har jag nåt o läsa till maten. Stjärnor har hon i namnet oxå, det gör att hon ganska ofta är högst upp på listan. Medvetet eller ej? eller kanske representerar det bara att hon är en stjärna!

-Nemo har jag för mig är sällan online,skriver nå fyndigt på engelska om han är i norway eller party i habi, eller jävligt hangover.

-Sen följer en hel drös av Annor, Anna ivaska är alltid inte vid datorn, det är rätt vanlig företeelse det, även om dom sitter där. Kanske betyder det att fan jag har addat så jävla mycke folk det blinkar ju nå fruktansvärt. Vill helt enkelt välja själv vilka dom pratar med. Eller...så sitter dom faktiskt inte där så mycket.
Annor har oxå märkt att det finns ganska många andra Annor här på internex,så då får man ofta lägga nå tecken före eller efter namnet. Ivaska har pussmun, Jacobsson blinkesmiley..o nu har jag bara dom 2 online minns inte vad dom andra har.

-Danne ser jag sällan o då jag gör´t så är han Upptagen o spelar cs. Resten av tiden är han pappa, eller kör tåg.

-emma har sattit ett minustecken efter sitt namn så jag knappt känner igen! en annan emma har minus innan så man blir ju liksom förvirrad va.
 
-Kusin Jonsku heter nå filifjonkan nu, o ofta beskriver sin tonårskärlek till nån fin tjejsnärta i texten.

-Kusin Jenski heter klart o tydligt Jens friman, o beskriver ofta vilket lag han spelar innebandy i o hur king han varit på plan.

-Johnny heter Johnny Nacksving, som är en svenskatisering av Johnny Knoxville o credden för sån finurlig översättning går faktiskt till Jay, tycker jag borde få nå form av provision för det där för jag tror Johnny får ganska mycke babes med det namnet.

Hinken heter snyggt o prydligt henri, loggade precis in o känner jag han rätt så börjar musiklistan snart snurra. Jepp det gjorde det.

-Jojje har ofta nån youtubelänk eller liknande.

-Krille alltid inte vid datorn, o ibland lite finsk text efter.

-Lisa har varit duktig med online under lapplandstiden,men nu är hon oftast försvunnen i happis.

-Nenad heter snyggt o prydligt N. ungefär som Janne heter J.

-Pajjen kan jag inte heller minnas vara online nångång, det är antingen inte vid datorn eller Upptagen. Fast hon pluggar mycket o då får man inte störa, eller äter godis o då får man inte störa;)

-Pia är online när hon är online, annars offline.

-Pete ploppar ibland upp, kan skriva nåt o är man inte på hugget direkt hinner han ofta logga ut.

-Richard & Johanna känner jag 50% av, tror det är delad vårnad om msn:en

-Shirii brukar jag inte prata med men hon sjunger mycke karaoke tydligen, idol o singingbee deltagare.

-Räde har ganska ofta giftiga kommentarer eller citat efter sitt namn

-Sami kan ha vilket jäkla status som helst, svarar på ungefär 3 av 10ggr man skriver o då är det inte mycke mer än Tjeena, nå inte är det mycke" Fast då är han nykter, i fyllan kan det bli mer text, fast sen ringer han till slut.

-Montana kör lite blandat,inte vid datorn ibland i uppsala, i rissne oftast online, o ibland skräller med offline trots att jag vet att han är vid datorn,men då spanar han nog efter nya fälgar.

Det va nog hela listan för tillfället, kan tillägga att jag själv är alltid online när jag sitter här, strax tillbaka om jag kollar tv eller skumar runt annars i lägenheten o inte vid datorn om jag går ner på byn. Är det pilsners inblandad så kan det finnas nå skrytande beskrivning om det.

Dags för gå strax tillbaka.


 


 












Msn-generationen vet att ironi funkar inte utan smileys.

Åfyfan åfyfan, nu känns det bra. Veckans bästa stund är äntligen här. Egentligen är fredag alltid bäst men det är en heldag liksom o nu snackar jag om enstaka stund. O det är när måndagen på jobbet är avklarad, träning o bastu gjord,mat i magen o sen sätta sig ta en snus o ba jess! Det går bra nu... helgångesten som bortblåst o nu är det bara köra på. Längtar inte ens till helgen för då är det nära på ångestsöndag igen..o så går det runt om o om igen,livet handlar om repetioner har jag kommit på. Ganska självklart det där jovisst,men ibland kan dom vardagligaste sakerna slinka undan hjärnan,när man helt enkelt inte funderat i banorna att sepåfan, det är faktiskt bara 7 dar i veckan, o ganska ofta gör man samma saker på dom dära måndagarna...o tisdagarna...o ons ja du vet. Same old ekkorrhjul allover.
En annan grej som jag kom på för inte så länge sen är att ironi är fan kul humor. Jag har använt ironi i min humor så länge jag minns, o uppskattar god ironi när andra gör det men har aldrig tänkt fan jag e ganska ironisk av mig! Kan vi säga undermedvetet ironi?
Ok.
Har skrivit så här långt utan att komma på nå rubrik dit upp, men passande nog kan jag nu lägga in min favoritcitat från tjuvlyssnat.se, historian gick ut på att några va på bussen, o hon som satt längst in ställde sig upp för att gå av men sa inget till gubben som satt brevid. Så han frågar -ska ni stiga av här? -Nej säger hon..jag står här för skojs skull... så då flyttar gubben sig inte o tjejen missar sin hållplats. Inte överdrivet kul historia men helt fantastisk rubrik!! Sm i rubrik Vm helt klart.

Nu tar vi o publicerar.

Mondayfunday joo

Småsliten förvirrad och med motivationsnivå på ungefär 7procent sitter jag här på kontoret o hoppas att dagen ska gå utan nå större komplikationer.
Gårdagen blev det inte många knop, det enda jag hade på agendan va ta mig hem från kristian, fick sova över efter jag gjort min specialare dunka ansiktet i köksbord-tricket, dom tyckte det va bättre att sova i soffan. Jäkla trevlig festlighet för övrigt.
Sen skulle jag ringa farsgubben gratulera än engång för välutfört arbete med att få till mig i världen,men det glömde jag bort så jag väckte upp honom nu på morgonen istället.   

På aktivitetsfronten kan jag tillägga att nicke efter squashförlusten i fredas va helt plötsligt väldigt sugen på hans paradgren badminton igen, stor domination från nickes sida i vanlig ordning men lyckades vinna iaf 1 set när nicke verkade omedvetet slappna av aningen. Gäller o nypa till i rätt lägen!

Dags o gå ut en sväng se om det händer nåt.

Uppe med tuppen..

..utan nå riktig anledning, jag menar det är lördag o första gången jag slog upp ögonen va det ännu mörkt ute! Kämpade ett tag till tills det va något ljusare, men fortfarande såpass att jag inte kunde se vad klockan på väggen visade, sträckte efter mobilen o, den visade kl8. Jaha drar väl igång tvn då.
Blött är det ute oxå,det är det varje morgon nuförtiden trots att det inte regnat hur kommer det sig egentligen! Får ju fan skaffa regndäck till skejtten om det här ska funka resten av vintern.
Nu väntar jag på att nicke ska vakna så vi kan dra till gymet, dags för ett tuttpass! Vill inte skryta men förra veckan va det nån som tog 130 kåågee! lätt!  okejdå det va jag, men blev lite övermodig sen med 135 o det ville sig inte riktigt. Men ändå mina tuttar är fan i ruskig form. Shove me yours and i´ll shove you mine.
Borde ha ändrat rubriken till Uppe med tutten!

Nä nu frukost.

Fredagsaktivitet

Hela leveranssverige stod som still idag, iaf till mitt bygge. Fick inte en enda grej levererad som jag skulle ha eller jo men då fattades det nåt plus andra grejer försenas nästa vecka. Egentligen borde jag grina för vi har 3 veckor på oss till slutbesiktning och första julhandelshelgen, o då är det ju som fördel om parkeringshuset står där! men det är ju liksom fredag va, då är det mer som -jah kommer inte grejerna så kommer dom inte.. You win some you lose some.

Efter stressdan hade jag egentligen tuttpass på gymet schemalagt, kollade med nicke om han va sugen trots att jag viste att han varit på galej dagen innan, o det va han väl men när jag väl hade hittat parkeringsplats på söder så hade han ändrat sig. Kände sig lite för energilös trots att jag bjussade på banan. Vi bestämde oss för en squaschmatch istället.
På nåt sätt tyckte nicke att squasch är som badminton o va helt övertygad om vinst trots hans dagsform, men det visade sig bli riktigt jämnt! Janne började starkt med vinna 1-0 i sett, nicke jämnade till 1-1 efter riktigt dålig servspel från janne. i tredje fick jag till en någorlunda fungerande serv o ökade till 2-1 fjärde vet jag inte riktigt vad som hände men 2-2 va iaf ställningen... o sista avgörande set......vans av janne. Som o ta godis från ett barn tha! Sen körde vi ett set till vilket vans av nicke, så man kan väl summera matchen att det blev lika, va lagomt jobbigt o jävligt kul.
O att det egentligen va janne som vann. 

Förresten innan vi fick spela hade vi en timma o ta död på, hallen ligger lämpligt på ett industriområde så det va som upplagt för lite brädåkning då vi är så jävla ovana o vill absolut inte åka nånstans det finns folk förrän man fått tillbaks feelingen. O det kändes som man kom igång lite faktiskt, satte några tricks tillome! vad tricken heter dock minns jag inte.. ja du hör ju att det va long time no bräd..  Ungefär som Börje Salming skulle göra comeback o undra vars hans käpp nej stav nej KLUBBA är..!

Klockan e snart 19 en fredag kväll, mkt bra taktik köra sig slut på det här sättet för jag är som ingen sugen på mina fredagsöl alls! Dessutom ska jag på inflyttningsfest imorn. Jo jag vet det är lördag men en av grundreglerna till aktivisterna va faktiskt att det ska inte behöva supas bara för man inte kan komma på nåt bättre..när man kan aktivera sig istället, men en sup är helt okej när det väl händer nåt! 
Juste sådeså.


 


VAD har jag sagt om lördagar!?

Jo jag har sagt att det är inge bra, supa altså. Men på någe sätt efter vi blivit aktivister har jag ignorerat min nr regel, men inte ska jag väl klaga allt för mkt speciellt när jag rutinerad nog hade 2 liter cola i kylen plus hittade 6pack alvedon precis, it´s good it´s gooood. Nog för att jag va lite orolig när jag stormade in inatt, letade igenom alla skåp o vrån, för det slår aldrig fel att jay har ont i huvet dagen efter( inte efter en tvådagars men endagars) vitaminer hösnuvepillers tillome kattkräkningspiller hittades, var det kommer ifrån har jag ingen aning, men huvudpillers gick inte att lokalisera förstän nu när man slängde en getöga ordentligt i samma skåp,där låg dom, guldkornen. Livet är bra enkelt när allt fungerar!

Jo vad jag skulle säga va att bara för att vi blivit aktivister betyder inte att man blivit helnunna, en redig stänkare eller två skadar väl aldrig speciellt när det är bra program på agendan som det va igår. susanna hade "inflyttningsfest" fast det egentligen va födelsedagsfest enligt mina beräkningar....hmm...fylla år dagen innan...inflyttning 2månader innan.....ok vi säger att det va inflyttningsfest. Meckade ihop en fin present iaf, en brödkavel där jag skrev med snyggaste färgsprakade grafittistil -Detta är en födelsedag *släsh* inflyttningspresent A.k.a RYNKSLÄTARN!!! gulligt va? hon skrattade så det gick väl hem, tur det för hela projektet tog fan halva eftermiddan! bara slå in skiten trekvart.


Det verkar va fint väder ute det är som upplagt för ta ut skejten. gotta go hej.

RSS 2.0